Противно на надеждите и очакванията за удължена лятна ваканция септември се

...
Противно на надеждите и очакванията за удължена лятна ваканция септември се
Коментари Харесай

Септември е бил трагично слаб за туризма

Противно на очакванията и упованията за " удължена лятна почивка "  септември се оказа следващият неприятен месец за българската туристическа промишленост в коронакризата. Посещенията на чужденци у нас са едва 564 хиляди - с 56.2% по-малко в съпоставяне със септември 2019 година, разгласи Националнят статистически институт. Сривът е при всички типове пътувания, само че е рекорден за почивките и екскурзиите - надвишава 67 %. Огромен спад (65%) има и при така наречен служебни пътувания - командировки, участия в конференции, конгреси, симпозиуми и други

Данните са изключително притеснителни, тъй като от всичките 564 хиляди задгранични " гости " съвсем половината (255 хиляди), са директни - единствено са минали през България на път за другаде. 

Данните на Национален статистически институт демонстрират, че родният туризъм оцелява на плещите на румънците. Те са една четвърт (147  176) от всички чужденци, прекосили някоя от границите ни през септември.  Следват туристите от Германия, Полша и Гърция  - само че с надалеч по-малко посещения - сред 36 и 26 хиляди. 

Прави усещане, че до момента в който входящият туризъм е грубо ударен от пандемията и съпътстващите ограничавания,  пътуванията на българите в чужбина са намалели относително малко - единствено с 15%, в случай че съпоставяме числата със септември 2019-а.  През предишния месец излизанията на наши сънародници зад граница са  555 600, регистрира националната статистика.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР